2 нояб. 2013 г.

МК: Курченко прибрал к рукам ахметовскую часть медиа-холдинга

Медіахолдинг «ВЕТЕК-Медіа» (входить до групи компаній СЄПЕК Сергія Курченка) уклав угоду з холдингом «Медіа Група Україна» (МГУ, входить до групи компаній СКМ Ріната Ахметова) щодо придбання частки МГУ в інтернет-холдингу United Online Ventures (UOV).
Згідно з домовленістю сторін сума й інші деталі угоди не розголошуються. Нагадаємо, що у вересні 2012 року компанія СКМ заявила, що загалом інвестувала в інтернет-напрям близько $20 млн. Але в цих витратах враховано не лише інтернет-активи UOV, а й онлайн-кінотеатр oll.tv, що належить «Медіа Група Україна», пише Телекритика.
Про це йдеться у спільному повідомлень компаній.
До складу UOV входять українські портали – Bigmir.net, Tochka.net, I.ua, а також сейлз-хаус Digi Media та інтернет-агентство Mi6. Сукупна аудиторія сайтів UOV (дані Gemius, вересень 2013 року) становить понад 4,5 млн осіб на місяць. А сейлз-хаус Digi Media охоплює близько 20% ринку медійної реклами України. «Медіа Група Україна» володіла 45,9% UOV.
«Придбання UOV – це логічний крок у реалізації довгострокової стратегії розвитку онлайн-медіа нашою компанією, – зазначив директор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський. – Найближчим часом, після завершення угоди з придбання частки другого акціонера (UMH group), «ВЕТЕК-Медіа» отримає повний контроль над UOV».
«МГУ є системним довгостроковим інвестором в медіа, в тому числі в онлайн -ресурси, які є важливою складовою комплексу її активів. При цьому, МГУ і СКМ як будь-який інвестор завжди розглядають будь-які можливості, в тому числі і вихід з окремих бізнесів, якщо пропоновані умови нам вигідні, і відповідають нашими оцінками за параметрами капіталізації та поверненню на інвестиції. Одночасно МГУ продовжує інвестувати в розвиток власних онлайн-медіа, які є одним з її стратегічних пріоритетів», – заявив Федір Огарков, директор МГУ.
Інтернет-холдинг United Online Ventures (UOV) було створено в лютому 2012 року внаслідок об’єднання інтернет-активів «Медіа Група Україна» (Ріната Ахметова), УМХ (Бориса Ложкіна) і KP Media (Петра Порошенка і Бориса Ложкіна), а саме порталів bigmir.net, tochka.net та i.ua. До складу об’єднаної компанії також увійшов сейлз-хаус Digi Media.
На момент створення UOV УМХ і KP Media володіли 75,1%, МГУ – 24,9% акцій об’єднаної компанії. У вересні 2012-го МГУ збільшила свою частку до 45,9%, решта 54,1% перебували в управлінні УМХ. Директором UOV став Дмитро Лисицький.
У квітні 2013 року Борис Ложкін викупив у Петра Порошенка його частку в KP Media, таким чином УМХ став єдиним власником 54,1% акцій UOV.
У червні 2013 року UMH Group і група СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій УМХ. Свої частки в УМХ і проектах погодилися продати майже всі партнери пана Ложкіна. При цьому не було остаточної ясності щодо подальшої долі United Online Ventures, у якому партнером УМХ була «Медіа Група Україна».
Завершення угоди купівлі-продажу UMH Group планується на перший квартал 2014 року, однак СЄПЕК хотів зробити це раніше – у жовтні 2013-го.

Західна інформаційна корпорація

0 коммент. :

Отправить комментарий

Социальные Кнопки

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
На блоге «Новости Украины» публикуются материалы независимых авторов.
Материалы которых приходят на E-mail.
«Новости Украины» не несет ответственности за достоверность информации.
Если Вы являетесь автором статьи, опубликованной на блоге «Новости Украины», сообщите нам и мы добавим Вас автором.